Nieuws, Wedstrijden

Eerste toernooi Tabitta turnsters

Tabitta Junior en Jeugd 2021

Open Zierikzeese Kampioenschappen 2021 N2

Na een lange onzekere periode, zonder wedstrijden en met buitentrainingen vanwege Corona, stond afgelopen weekend weer de eerste wedstrijd voor de turnsters van Tabitta op het programma!
Ter voorbereiding op de plaatsingswedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap (NK) zijn we afgereisd naar Zeeland en hebben de turnsters deelgenomen aan de Open Zierikzeese Kampioenschappen.

Tabitta oranje schittert weer als vanouds op Open Zierikzeese Kampioenschappen 2021

Op zondag 31 oktober kwamen als eerste Maissam Bezbiz, Ninthe Scheffer, Sophie Nagtegaal (Jeugd D) en Jade Roovers (Senior C) in actie. Zij turnden een mooie wedstrijd, wat resulteerde in zilver op sprong voor Jade, Brons op sprong  en vloer voor Maissam, brons op brug, zilver op vloer en brons op de meerkamp voor Sophie en goud voor Ninthe op balk.

In de tweede wedstrijd lieten Fay Janssens (Niveau 2 Pupil 3), Fenna Bergman, Myrthe Widlak, Fenne Scheffer, Mollie Mc Cluney en Esmee Koomen (Junior C) ook zien dat ze goed op weg zijn. Dit resulteerde in een gouden medaille voor Fay op balk, Fenna turnde zich naar goud op vloer en zilver op balk en moest daarna helaas de wedstrijd geblesseerd verlaten. Mollie kreeg de gouden medaille omgehangen voor balk en een bronzen medaille voor de meerkamp en Esmee won brons op balk en vloer en zilver voor de meerkamp.

In de de laatste wedstrijd kwamen onze jongste turnsters in actie. Cailynn Langenhuijsen (Niveau 2 Pupil 2), Hailey Kuiten, Noa Raaijmakers, Diaz Verhoeven (Niveau 2, pupil 1) turnden hun eerste officiële wedstrijd voor Tabitta om vooral ervaring op te doen. Met veel enthousiasme turnden ze allemaal een hele knappe wedstrijd. Diaz presteerde het zelfs om op het podium te komen. Zij kreeg een bronzen medaille omgehangen voor haar mooie sprong. 

In deze laatste wedstrijd kwamen ook onze senioren A in actie. In deze poule kwamen slechts 3 deelneemsters in actie, waaronder de medailles verdeeld werden. Eva Roos en Nienke Langenhuizen gingen dus beiden met 5 medailles naar huis, waarbij Eva de hoogste dagscore van alle bovenbouwers die dag behaalde en hiervoor ook nog een mooie beker in ontvangst mocht nemen.

We kunnen we zeker trots zijn dat we de moeilijke tijd met Corona samen zijn doorgekomen, en dat we goed op weg zijn richting dit nieuwe seizoen. Het was een gezellige, leuke en succesvolle dag met veel goede punten en ook verbeterpunten waar de turnsters aan kunnen werken. De eerstvolgende wedstrijden vinden al in November plaats en dat zijn de eerste kwalificatiewedstrijden voor het NK.