Afgelopen weekend (15 en 16 februari) werden de regiokampioenschappen geturnd voor de 3de divisie, een deel van de 2de divisie en de senioren van de 1ste divisie. Voor de 3de divisie turnsters een hele spannende wedstrijd omdat zij zich hier konden plaatsen voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap.

Bij de jeugd 3de divisie wist Mollie Mc Cluney een bronzen medaille (3e plaats) allround (4 toestellen) te behalen. Met dit mooie resultaat plaatst ze zich voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. Myrthe Widlak werd 5de en plaatste zich ook voor de halve finale. Fenne Scheffer werd 8ste. Zij valt net buiten de 7 turnsters die, onder voorbehoud, aan de halve finale mee mogen doen. Er is nog een kleine kans dat dit aantal aangepast wordt waardoor ze misschien toch nog doorstroomt. De zieke Renee van Gaal werd 15de.

Bij de senioren kwamen Jaimy de Wit en de zieke Lieke van Berkel in actie. In een hele spannende wedstrijd , waar ze na 4 toestellen precies hetzelfde puntentotaal behaalde en gedeeld 13 werden, plaatsten ze zich allebei voor de halve finale van het NK. Op zondag turnden een deel van 2de divisie en de senioren 1 ste divisie hun regiokampioenschap en de 2de en 3de divisie hun toestelkampioenschappen.

Bij de regiokampioenschappen eindigde Naita v/d Velden bij
de pupillen 1N2 als 5de, Fenne v/d Laak 8ste, Fay Janssens 15de en Saar v/d Velden 17de.

Bij de jeugd1N3 kreeg Sophie Nagtegaal en bronzen medaille omgehangen. Door hele mooie oefeningen werd ze derde. Maissam Bezbiz eindigde als 7de en Lizzy Stolwijk had heel veel pech op vloer, waar ze door haar enkel ging en niet meer door kon turnden. Ze eindigde hierdoor op een 15de plaats, ondanks hele mooie oefeningen op sprong, brug en balk.

Bij de senioren 2de divisie eindigde Guylene Brunemann als 21 ste en turnde Romy Schepens ivm een blessure alleen brug en balk.

Bij de eerste divisie mag Eva Roos zich het hele jaar Regiokampioen noemen. Zij werd 1ste met een hele sterke vloer en balk oefening en kreeg hiervoor de gouden medaille omgehangen.
Lieve v/d Zijde verbeterde zich ten op zichtte van de vorige wedstrijd en werd 8ste.

Bij de toestelkampioenschappen voor de 2de en 3de divisie wisten de turnsters van GV Tabitta verschillende medailles te behalen en mee naar Boxtel te nemen:

 

  • Op sprong: Zilver voor Sophie Nagtegaal en Brons voor Lizzy Stolwijk.
  • Op brug : Goud voor Myrthe Widlak, Brons voor Lizzy Stolwijk en Lieke van Berkel.
  • Op balk: Goud voor Sophie Nagtegaal, Zilver voor Fay Janssens en Brons voor Fenne Scheffer.
  • Op vloer Zilver voor Naita v/d Velden.

Ook maart wordt weer een spannende maand, want dan turnen de 1ste divisie turnsters hun 2de kwalificatiewedstrijd en de 2de divisie turnsters hun kwartfinales van het NK turnen in Volendam of Winterswijk.