Goud en zilver en de eerste 5 halve finale plaatsen voor turnsters Tabitta Boxtel tijdens kwartfinales. In het weekend van 10-11 maart in het verre Roden en 17-18 maart in Waddinxveen, werden de eerste kwartfinales geturnd in de 1e en 2e divisie. Verschillende Tabitta turnsters hadden zich hiervoor geplaatst en kwamen in actie!

Tijdens het eerste weekend was Fenna Bergman de eerste die zich plaatste bij de pupillen 2 N2 met een stabiele wedstrijd, mede door een top-5 notering op zowel balk als brug mag zij zich op gaan maken voor de halve finale. Mollie McCluney maakte helaas 2 foutjes wat haar de doorstroming kostte, wel heeft ze haar angst overwonnen door salto alleen te doen op de wedstrijd. Lizzy Stolwijk kon haar zenuwen niet in bedwang houden op de balk, haar sterke brug maakte dit wel enigszins goed, maar helaas net niet genoeg. Maissam Bezbiz turnde een niveau hoger dan vorig jaar en liet zien veel bijgeleerd te hebben, ook zij is een ervaring rijker.

Esmee Komen laat dit seizoen zien tot de beste te behoren in onze regio in de categorie jeugd1 N3, het was dan ook spannend om te zien of dit in het landelijke circuit ook het geval is…. Overduidelijk! Zij won het Zilver all-round met 0.02 verschil met de nummer 1, mede door de beste balkoefening van de dag en derde score op brug.

In de laatste wedstrijd waren onze junioren divisie 2 aan de beurt. Romy Schepens hield haar zenuwen in bedwang, op vloer en balk straalde ze zichtbaar, dus een halve finale plaats voor haar. Guylene Brunemann had niet helemaal haar dag en moest helaas teveel fouten incasseren voor doorstroming. Romy Poirters maakte een dure misser op brug maar turnde verder de sterren van de hemel (o.a. 2e op balk), helaas bleek ook dit foutje te duur en strandde ook zij in deze kwartfinale.

Het tweede weekend begon geweldig voor Tabitta op zaterdag. Goud was er voor jeugd 1e divisie turnster, Sam Sieben die op sprong&brug ook de beste van de dag bleek en op balk&vloer in de top 5 eindigde. Zondags was het de beurt aan onze instap N2 turnsters die nog nooit een landelijke wedstrijd geturnd hadden. Manon van Woesik hield haar hoofd cool en turnde zich mede door een mooie balk naar de halve finale. Isa Komen plaatste zich net niet door een val van balk maar had wel een hele strakke en mooie vloeroefening. Dana van den Brand kwam ook tekort voor de halve finale maar is net als Isa een ervaring rijker.