Op 17 en 18 juni waren in Ahoy Rotterdam de grote finales van turnen dames in de hoogste niveaus. GV Tabitta Boxtel was daar met een delegatie van 16 turnsters en 4 coaches aanwezig.

Er werden maar liefst 11 medailles gewonnen. Waaronder ook de Nederlandse titel op brug voor Shadé van Oorschot. Tabitta coaches Dorina Afari, Pien Vorstenbosch, Noortje Vorstenbosch en Ingrid de Cort zijn als trainersteam afgelopen periode 25 tot 30 uur per week samen met de sporters bezig geweest met de voorbereidingen, en zijn enorm trots op de bijzondere prestaties van hun fantastische sporters.

Nederlands Kampioen Eredivisie brug GV Tabitta Boxtel

Op zaterdag waren in het sportpaleis de Nederlandse Kampioenschappen Eredivisie. Bij de jeugd Eredivisie kwamen Shadé van Oorschot en Yuna van de Wiel in actie.

Shadé, die vorige week nog voor team NL turnde, was een favoriet voor het erepodium. Ze wist haar hoofd koel te houden tijdens de enorme druk en turnde een topwedstrijd. Ze straalde zichtbaar van haar finale en won bijzonder knap het allround brons. Een mijlpaal: eerste Boxtelse medaille op Eredivisie niveau. Yuna turnde mee op vloer en sprong en genoot van deze ervaring, volgend jaar zal ze verder turnen in de 1e divisie.

Nienke Langenhuizen, lid van Jong Oranje, had een minimale voorbereiding wegens haar voetbreuk. Enorm bijzonder dat ze, debuterend bij de junioren, onverwachts toch meedeed voor het erepodium. Ze heeft alles gegeven wat erin zat en mag erg trots zijn op de 4e plaats tussen de Nederlandse top.

Op zondag waren de toestelfinales waar alleen de beste 6 sporters per toestel in actie kwamen. Een volle arena onder andere sporters als Epke Zonderland en Yuri van Gelder in het grote sportpaleis. Shadé van Oorschot en Nienke Langenhuizen mochten in actie komen op de onderdelen brug, balk en vloer.

Shadé turnde op brug haar droomoefening en was veruit de beste deze wedstrijd, ze won terecht de titel Nederlands Kampioen brug 2017! Na alle adrenaline van de winst moest ze snel weer op scherp voor de balk en vloerfinale. Ook hier liet ze zichzelf niet uit het veld slaan. Op vloer een spannende finale, ze won hier zilver. Op balk moest ze 1 foutje incasseren, maar door de verder goede uitvoering vulde ze haar medaille collectie toch nog aan met brons.

Ook Nienke Langenhuizen excelleerde op het onderdeel brug. In het sterke deelnemersveld van de Nederlandse junioren veroverde ze hier de bronzen medaille. Op balk was de spanning haar iets teveel, ze moest 1x de balk vroegtijdig verlaten. Ze was niet de enige en eindigde toch nog op een 4e plaats. Op vloer kreeg Nienke vleugels van de volle arena en aanmoedigende supporters. Ze turnde een prachtoefening en won hiermee het zilver bij junioren Eredivisie.

Drie medailles Nederlands kampioenschap N1

Voor pupillen en jeugd op het allerhoogste niveau N1 (9-12 jaar) werden de allround finales en toestelfinales ook in Ahoy gehouden. Tabitta was met 10 onderbouwturnsters ruim vertegenwoordigd. Bij de toestelfinales werden zelfs 3 medailles gewonnen.

Mijke Jansen turnde een brugoefening met hoge moeilijkheid en mooie lijnen en won hiermee knap het zilver bij jeugd N1. Liz van Eijndhoven turnde bij Pupil 1 N1 een zeer strakke brug en liet haar power zien in de sprongfinale, tweemaal mocht ze trots de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Ook bij de allround onderbouwfinales lieten de Tabitta Boxtel toppers mooie en moeilijke kunsten zien.

De jonge pupillen 1 turnden strakke lusjesoefeningen en eindigde allround op de volgende plaatsen: Liz van Eijndhoven 16e, Pien van Daal 22e, Wiese van den Eertwegh 27e en Floor Melssen 32e .

Bij pupil 2 kwamen Marilène Liem (14e) en Ava Taberima (24e) in actie, ze lieten mooie oefeningen met veel uitstraling zien. Bij de jeugd N1 werd ook goed gepresteerd, mooie salto’s achterover op de balk en sterke optredens op brug. Ze eindigde allen knap in de top 10 van Nederland: Mijke Janssen 6e, Floor de Wolf 7e, Sam Sieben 8e en Fenne van Haaren 9e.

Naast bovengenoemde toestelmedailles was Tabitta in nog meer toestelfinales aanwezig.

Pupil 1 N1: Liz van Eijndhoven kwam naast sprong en brug ook nog eens in actie op vloer en werd daar 7e. Ook clubgenootje Pien van Daal turnde de vloerfinale met haar mooie uitstraling en werd 8e.

Jeugd N1: Sam Sieben kwam in maar liefst 3 finales in actie. Een hele prestatie, ze liet zeer mooi turnen zien. Op balk en vloer werd ze 6e en op brug 8e.  Mijke Jansen kwam naast brug ook op sprong in actie, ze sprong fantastisch maar kwam met haar 4e plaats 0.001 te kort voor een medaille. Fenne van Haaren mocht meedoen aan de brugfinale, ze deed een goede oefening en kwam met haar 4e plaats ook in de buurt van het podium.

Ahoy cup

Voor de beste turnsters van de 1e en 2e Divisie bestaat er de kans dat ze in Ahoy een extra wedstrijd mogen turnen, genaamd de “Ahoy cup”. Eva Roos mocht wegens haar grote succes op het NK in Alphen aan den Rijn als kers op de taart nogmaals stralen. Ze turnde een prachtige vloeroefening waarmee ze op een haartje na de toestelfinale miste, ze werd reserve.

Teamfinale

Vanuit District Zuid Nederland werd een team met de beste 5 instappers samengesteld. Beide Tabitta instappers, Imke Schellekens en Lizzy Stolwijk, werden uitgenodigd door de KNGU om in dit team deel te nemen. Ze namen het op tegen de andere 4 districten en wonnen met team Zuid het nationaal goud!