Nieuws, Wedstrijden

Kwalificatie Junioren en Senioren Tabitta

Alle bovenbouw-turnsters krijgen na de door Corona uitgevallen wedstrijden, toch nog één kans om zich te plaatsen voor het NK.

Afgelopen weekend was het de beurt aan Fenna Bergman, Fenne Scheffer, Myrthe Widlak (junioren), Nienke Langenhuizen en Eva Roos (Senioren). In Purmerend kwamen op zaterdag 19 maart de junioren al vroeg in de eerste ronde in actie. Alle drie turnden ze een mooie stabiele wedstrijd, waarbij Myrthe liet zien dat ze specialist is op de brug (4de). In het totaalklassement eindigde Fenna en Myrthe op een 7de plaats en Fenne op een 13e plaats. Dit is helaas in het grote deelnemersveld niet voldoende om deel te mogen nemen aan het NK.

Tabitta Kwalitificatie 2022
Fenna, Fenne, Myrthe, Eva en Nienke

Op zondag 20 maart was het de beurt aan Nienke en Eva. Zij hebben zich met een knappe prestatie hoog genoeg weten te plaatsen in de ranking van deze en de vorige wedstrijd, voor een plek op het NK dat volgende maand plaatsvindt in Waalwijk.

Ondanks dat de voorbereiding voor de turnsters niet optimaal is geweest, zijn persoonlijke doelen toch behaald.

Op 19 februari turnden de middenbouw turnsters nog een teamwedstrijd in Tilburg. Hier werd het team van Fay Janssens en Saar van der Velden knap tweede. Het andere team (Hailey Kuijten, Noa Raaijmakers, Diaz Verhoeven, Isis van der Heijden en Cailynn Langenhuijsen) eindigden op een vierde plek.