In het weekend van 3 en 4 februari vonden de eerste kwalificatiewedstrijden plaats voor de divisie 1 turnsters. Dit weekend konden de turnsters zich proberen te plaatsen voor de halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen.

Op zaterdag 3 februari kwam Sam Sieben in actie, met een blessure en daarom dus een minder fijne voorbereiding kon Sam zich goed staande houden tussen de andere turnsters. Uiteindelijk wist Sam zelfs het podium te behalen door haar mooie aangepaste oefeningen. Een mooie 3de plaats waar ze heel trots op mag zijn met deze voorbereiding.

Op zondag 4 februari kwamen de overige divisie 1 turnsters in actie, in de 3de ronde kwamen Yuna van de Wiel, Donna van Wijgerden en Lieve van der Zijde in actie. Donna turnde alleen op balk en liet met een mooie balkoefening zien dat ze goed op weg is. Yuna en Lieve turnde de volledige meerkamp en lieten mooie oefeningen zien, met een knappe 14de plek voor Yuna en een 6de plek voor Lieve hadden ze een mooi resultaat neergezet.

Na de 3de wedstrijdronde mocht Eva Roos nog aantreden in de 4de en tevens laatste wedstrijdronde van dit weekend. Eva heeft een enorm sterke wedstrijd geturnd met hele hoge punten, dit ondanks de blessure die ze op dit moment heeft. Een knappe 7de plaats als resultaat waar ook zij erg trots op mag zijn.

De volgende kwalificatiewedstrijden voor de divisie 1 turnsters zullen zijn in het weekend van 17 en 18 maart of in het weekend van 24 en 25 maart. Na deze wedstrijden zal duidelijk zijn wie er doorstromen naar de halve finale. Door de mooie resultaten die dit weekend behaald zijn hebben de turnsters al een goede stap gezet richting de halve finale.