Zaterdag 8 juni stond voor GV Tabitta in het teken van de jaarlijkse clubkampioenschappen. Er waren deze dag naar schatting deze dag zo’n ruim 125 mensen in de kleine sportzaal aanwezig. Het was een succesvolle dag, vooral gericht op de breedtesport jeugdleden van de club. De sporters strijden deze dag om de titel “clubkampioen”.

In de breedtesport deden ongeveer 45 leden tussen de 6 en 20 jaar mee aan de strijd om de titel clubkampioen Tabitta 2019. Dit jaar mag de 8-jarige Neomi Bertens zichzelf trots clubkampioen 2019 noemen. Neomi liet mooie en sierlijke oefeningen zien en met name op balk steeg zij met een 9,700 letterlijk en figuurlijk boven de rest uit. Daarnaast won zij ook het goud op sprong en brug & het brons op vloer. De 2e plaats en 3e plaats allround waren voor Kim de Rooij (categorie middelbare school+) & Lindhe van Haandel (9-12 jarigen). Het was heel spannend voor deze 3 meiden omdat de totaalscores heel dicht bij elkaar lagen. Kim en Lindhe hebben net zoals Nomi ook 3 of 4 individuele medailles gewonnen. Uiteraard mogen Kim en Lindhe ook trots zijn op hun knappe prestatie!

Naast de strijd om clubkampioen waren er ook andere leuke dingen om te zien. Een aantal turnsters van de onderbouw en bovenbouw hebben tussendoor wat knappe kunsten laten zien.

Daarnaast was deze dag weer een mooi moment voor de jong-talentgroep om alvast een keer te oefenen voor als zij oud genoeg zijn om wedstrijden te mogen turnen in de toekomst. Een leuk en spannend moment voor hen! Dit jaar deden er 2 meisjes mee, Isis vd Heijden & Liselot van Woesik. De knappe oefenprestaties die zij lieten zien werden voor beide meisjes beloond het een gouden medaille. 

In alle leeftijdsgroepen werden er mooie oefeningen getoond waarvoor een hoop allround en toestelmedailles werden gewonnen. Omdat GV Tabitta vindt dat iedereen een winnaar is, ging iedere deelnemende sporter ook naar huis met een herinneringsmedaille en een certificaat in de kleuren van de club. We zien jullie graag volgend jaar allemaal weer terug! 🙂