Eerste plaatsingswedstrijd junioren 2de divisie en senioren 3de divisie

De subtop van het Nederlandse damesturnen was dit weekend te zien in Reuver voor de eerste kwalificatiewedstrijd voor het N.K., die dit keer al vroeg in het seizoen valt. In de nieuwe opzet van de KNGU turnen de junioren en senioren in totaal drie plaatsingswedstrijden. De beste turnsters in het gezamenlijk klassement na deze 3 wedstrijden, stromen door naar de halve finale voor het Nederlands Kampioenschap.

Zaterdagochtend 13 november kwamen voor Tabitta de junioren Myrthe Widlak en Fenne Scheffer in actie en op zondagochtend 14 november de junioren Esmee Komen en Mollie McCluney. Met goede brugoefeningen van Myrthe en Mollie en een mooie vloeroefening van Fenne, maar met vallen van balk door alle 3, eindigden zowel Myrthe, Fenne als Mollie op een 15de plaats. Esmee doorbrak de reeks van 15e plaatsen, en turnde ondanks haar blessure een stabiele wedstrijd met een goede balkoefening. Zij eindigde hiermee als 9de.

Zondagmiddag 14 november kwam als laatste Jade Roovers in actie bij de Senioren 3 de divisie. Ondanks haar polsblessure wist ze de 2de score te behalen op vloer en de 3de score op sprong waardoor ze in het totaal klassement als 2de eindigde. Hiervoor kreeg ze de zilveren medaille omgehangen. 

Al met al was het na ruim 1,5 jaar weer een erg leuk wedstrijdweekend voor Tabitta!

Volgend weekend vindt de eerste plaatsingswedstrijd voor de senioren 1ste divisie van GV Tabitta plaats in Den Haag.

Kwalificatie NK turnen Reuver Tabitta 2021
NK Turnen plaatsingswedstrijd in Reuver 2021