Nieuws, Wedstrijden

Tabitta 2de en 3de op het NK turnen in Ahoy!

Tabitta bij de prijsuitreiking van het NK Turnen 2022 in Ahoy

Zondag 26 juni stonden Nienke Langenhuizen en Eva Roos (beide senior divisie 1) stralend in Ahoy om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap (NK) turnen. Bij de meerkampfinale voor de senioren divisie 1 eind april in Waalwijk hadden beide zich geplaatst voor 2 toestelfinales in Ahoy.

Tabitta bij NK Turnen in de grote Arena van Ahoy

Onder het toeziend oog van de meegereisde supporters mocht Nienke uitkomen op Brug en balk en Eva op balk en vloer.

Gezelligheid en aanmoedigingen van Tabitta supporters vanaf de tribune!

Nienke begon op brug. Het lukte haar helaas niet om een foutloze oefening te turnen. Door wat foutjes en een val werd ze 7de.

Ze wist zich echter goed te herpakken voor haar balk finale. Ze turnde een hele mooie oefening met moeilijke elementen zoals twee flikflakken achter elkaar, en kreeg hiervoor de 3de score! Ze kwam hiermee op een gedeelde 3e plaats, maar helaas ging de medaille naar de turnster met de hogere E-score (uitvoering).

Na een lange en succesvolle turncarrière was dit voor Nienke vooralsnog haar laatste wedstrijd namens Tabitta Boxtel, omdat zij verder buiten de regio gaat studeren. Nienke zal altijd verbonden blijven met de club en zich op andere manieren voor Tabitta inzetten. Wij wensen haar veel succes en geluk in de toekomst.

Nienke en Eva – opmars balk NK Turnen 2022

Eva eindigde met een gloednieuwe oefening op balk direct achter Nienke op een 5de plaats. Haar straalmoment moest echter nog komen, met een prachtige vloeroefening. Eva liet met haar routine zien dat zij bij de top van Nederland hoort in haar klasse en werd beloond met de zilveren medaille!! Dit was voor Eva tevens haar 100e medaille! Heel erg knap, en volgend seizoen wil zij die collectie verder aan gaan vullen.

Met een goed gevoel en mooie resultaten hebben onze turnsters hiermee het turnseizoen in Ahoy afgesloten.

Nienke en Eva – Toestelfinales NK Turnen Ahoy 2022

Geef een reactie