Nieuws, Wedstrijden

Twee Gouden Weekenden voor Tabitta

In de weekenden van 14/15 januari en 21 januari verschenen er meer meerdere turnsters van Tabitta op de wedstrijdvloer. Op zaterdag 14 januari en zondag 15 januari turnden de junioren en senioren van Tabitta hun tweede (van de drie) kwalificatiewedstrijd in Vianen. Zaterdag 21 januari vond de eerste regiowedstrijd plaats voor de middenbouw niveau 4, in Valkenswaard.
 
De junioren 2e divisie Fenna Bergman, Maissam Bezbiz , Esmee Komen en Fenne Scheffer kwamen op zaterdagochtend in actie in Vianen. Zij lieten mooie oefeningen zien maar maakte helaas ook een paar foutjes. Fenna eindigde met het hoogste punt op balk na 4 toestellen op de 8ste plaats. Maissam en Esmee werden 9de waarbij Esmee het 3de punt op vloer behaalde en Fenne eindigde op een 11 de plaats.
In de tussenstand na 2 wedstrijden staat Maissam op de 14de plaats, Fenna 15 de, Esmee 18de en Fenne 22ste plaats. Met nog 1 wedstrijd te gaan staan ze al mooi in de ranking, want na 3 wedstrijden stromen de eerste 26 turnsters door na de halve finale.
Bij de senioren 3de divisie kon Jade gelukkig deze 2 de kwalificatie wedstrijd wel turnen. Ze behaalde een mooie 7de plaats. Na 2 wedstrijden staat ze 35ste omdat ze de eerste wedstrijd door een blessure helaas gemist heeft. Na 3 wedstrijden gaan hier de eerste 24 door, dus ze zal zich nog van haar beste kant moeten laten zien op 11 februari.
 
Goud en daarmee directe kwalificatie voor Eva Roos

Op zondag was het eerst de beurt aan Wiese v/d Eertwegh in de categorie junior 1e divisie. Wiese heeft helaas door een langdurige blessure niet optimaal kunnen trainen voor deze wedstrijd en eindigde daardoor in het sterke deelnemersveld op een 12e plek. Na 3 wedstrijd stromen er hier 30 turnsters door en Wiese staat nog erg knap op de 23e plaats.
Om het eerste wedstrijdweekend af te sluiten, wist Eva Roos (senior 1e divisie) net als in de eerste kwalificatiewedstrijd een gouden medaille te behalen. Een hele knappe prestatie in dit sterke deelnemersveld. Zij staat in de tussenstand na 2 wedstrijden bovenaan in de ranglijst, waarvan er uiteindelijk 40 turnsters doorstromen.

 
Achteraan van links naar rechts: Maud, Julia, Eva en Nikkie
Vooraan: Isis en Hailey

Afgelopen weekend in Valkenswaard mocht de middenbouw niveau 4 hun eerste echte wedstrijd van het seizoen turnen. Het was zowel een teamwedstrijd, als een wedstrijd waarin de turnster zich individueel konden plaatsen voor individuele (toestel)finales. Als grote verrassing nam het team, bestaande uit Maud de Bie, Isis v/d Heijden, Hailey Kuijten, Eva Prent, Nikkie Schalkx en Julia van de Wal, ook een gouden plak mee naar huis. Alle turnsters lieten zien dat ze zich op veel vlakken hadden verbeterd ten opzichte van slechts twee weken geleden op het kersttoernooi. Eindigen op de eerste plek is dan nog een kers op de taart.
 
Kortom, twee geslaagde weekenden met mooie oefeningen en opnieuw verbeterpunten. Volgend weekend vinden in Tilburg de kwalificatiewedstrijden plaats van de middenbouw niveau 2 en Jeugd divisie 2.

Geef een reactie