Nieuws, Wedstrijden

Veel halve finaleplaatsen en wederom GOUD voor Eva Roos

Tabitta Boxtel - Turnen - Regiokampioenschappen 2022 - Wk1 Vught

Op zaterdag 4 februari werden de regiokampioenschappen voor Jeugd divisie 2 gehouden in Vught. In deze categorie komt Ninthe Scheffer uit voor Tabitta.   De turnsters streden om de titel ‘regiokampioen’ en konden zich plaatsen voor regionale toestelfinales. Ninthe turnde een mooie wedstrijd en eindigde op een gedeelde 9e plaats. Haar stabiele wedstrijdvorm werd beloond met maar liefst drie toestelfinales. In juni zal zij strijden voor een medaille op de toestellen brug, balk en vloer. Met haar goede prestaties op de eerdere kwalificatiewedstrijden turnde Ninthe zich al een weg naar de landelijke halve finales.

Kwalificatie drie toestelfinales voor Ninthe Scheffer

In het weekend van 11 en 12 februari werd op 2 verschillende locaties geturnd. In Reusel kregen de bovenbouw turnsters van Tabitta nog één keer de kans om een plekje in de halve finale te veroveren. De uiteindelijke doorstroom werd ook voor hen bepaald aan de hand van drie kwalificatiewedstrijden. In Kaatsheuvel mocht de middenbouw hun derde teamwedstrijd turnen.
 
In de ochtend van 11 februari turnden Fenna Bergman, Maissam Bezbiz, Esmee Komen en Fenne Scheffer (allen junior divisie 2) hun wedstrijd in Reusel. Ondanks schoonheidsfoutjes en een paar twijfelachtige jurybeoordelingen, wisten ze zich alle vier mooi te plaatsen voor de halve finale.

Fenna eindigde op een 12e plaats met het hoogste punt op sprong en gaat als 18e door naar de halve finale. Maissam werd 9e en plaatste zich als 16e voor de halve finale. Esmee eindigde met het 3e hoogste punt op balk op een mooie 8e  plaats en mag als 17e mee naar de halve finale en ook Fenne zal nogmaals op de wedstrijdvloer verschijnen. Zij eindigde als 14e en gaat als 24e door naar de halve finale.


Boven van links naar rechts Fenne Scheffer en Fenna Bergman
Onder van links naar rechts Esmee Komen en Maissam Bezbiz

Jade Roovers (senior 3de divisie) raakte vlak voor de wedstrijd helaas geblesseerd en kon hierdoor niet deelnemen aan de kwalificatie. Hierdoor is zij jammer genoeg de plaatsing voor de halve finale misgelopen.

Op zondag was het nog de beurt aan de 1e divisie turnsters.
Wiese v/d Eertwegh (junior 1e divisie) kon helaas ook niet meedoen door een blessure, maar heeft mede dankzij de twee voorgaande kwalificatiewedstrijden toch een plek weten te bemachtigen in de halve finale.

Goudhaantje Eva Roos verovert opnieuw de eerste plaats

De halve finales worden in maart en begin april geturnd.
 
In Kaatsheuvel lieten Cailynn Langenhuijsen, Diaz Verhoeven en Nienke van Sambeek zich ook van hun beste kant zien. Elke wedstrijd worden de oefeningen beter en tonen ze vol trots weer nieuwe of stabielere elementen. Met name op vloer blonken ze dit keer uit. Helaas blijf de evenwichtsbalk nog te zenuwslopend voor deze jonge turnsters.  Door een aantal vallen van dit toestel, eindigde het team op een 6e plaats.

Boven Cailynn Langenhuijsen
Links Diaz Verhoeven 
Rechts Nienke van Sambeek

Geef een reactie