Mededelingen

Afscheid Daphne als voorzitter

Lieve leden van Tabitta,

Na 27 jaar lid te zijn geweest van de allerleukste vereniging van Nederland is het tijd om afscheid te nemen. Het voorzitterschap is vanuit Schiedam en vanwege mijn gezondheid op dit moment niet meer mogelijk. Ik zou me graag 100% willen inzetten voor Tabitta, maar helaas lukt dat niet.

Ik heb ontzettend veel mooie herinneringen aan Tabitta: mijn periode als wedstrijdturnster, de clubkampioenschappen in de Haagakker, het lesgeven aan kleuters / recreatie / selectie en zelfs soms de maandagavondgroep van de ’55+ in beweging’. Ik ben op turnkampen gegaan, heb als kind aan alle spelletjesmiddagen van AC meegedaan en natuurlijk gedanst op de discoavonden met mijn turnvriendinnen. En ik ben ontzettend blij dat ik al jaren vriendinnen met met veel (oud)-leden van Tabitta.

Ik ben trots op….

  • … ons trainersteam! Meiden die van jongs af aan zich inzetten voor onze mooie club en doorgroeien tot een volwaardig trainer met eigen groep turnsters.
  • … de trainsters van de recreatie die ieder kind op eigen niveau succeservaringen kan geven. Een high five voor de eerste gelukte handstand of een applaus omdat de buikdraai eindelijk lukt.
  • … de train(st)ers van de selectie die zich vele uren in de week inzetten binnen en buiten de turnzaal om onze turnsters zich zo optimaal te laten ontwikkelen met geweldige resultaten tot gevolg. Maar misschien nog wel belangrijker: met het groepsgevoel, succesbelevingen en overwinningen groot en klein.
  • … onze trainsters en leden van de 55+ in beweging. Heel fijn dat ook 55+ers een plekje hebben binnen Tabitta. Fit blijven met een groot sociaal randje. Ik vond de lessen altijd erg gezellig en het koffierondje daarna nog gezelliger ;-). Ik zal nog eens wat roze koeken meenemen voor jullie :-P.
  • … onze turnsters van welk niveau dan ook. Jullie zijn kanjers! Leren steeds weer iets nieuws en vooral jullie trotse en blije koppie die wij als volwassenen dan zien…. dáár doen wij het voor!
  • En als laatste ben ik trots op alle ouders. Jullie brengen en halen jullie kinderen. Zijn trots op ze wanneer ze iets laten zien. Troosten ze als ze dat nodig hebben. En het leukst aan onze ouders: ze turnen altijd mee tijdens de oudertraining! Moeders over de balk, vaders in spagaat! Geweldig! En jullie helpen ons als bestuur enorm met alle kleine en grote taken die jullie doen. Waarvoor mijn grote dank!

Lieve turn(st)ers van Tabitta het gaat jullie allemaal goed! Blijf doorzetten als je iets wilt leren en vier iedere overwinning groot of klein. Ben trots op de turnkunsten die je leert. Maar het allerbelangrijkste; stap met een grote glimlach de turnzaal binnen en ga zo ook weer naar buiten. Plezier is binnen onze vereniging het allerbelangrijkst!

Op woensdag 27 november zal mijn laatste bestuursvergadering zijn. Daarna zal ik nog wat zaken afronden. Per 1 januari 2020 zal ik mijn voorzitterschap beëindigen.

Heel veel liefs,
Jullie voorzitter Daphne van Roij