Zaterdag 22 juni mochten 3 turnsters van GV Tabitta uitkomen voor de AHOY-cup. Nienke Langenhuizen, Eva Roos en Sam Sieben hadden zich bij hun NK geplaatst om aan dit mooie extra toernooi deel te nemen.

In het sportpaleis van Ahoy turnden Senioren (Nienke en Eva) en Junioren (Sam) tegenelkaar, gejureerd volgens de senioren vereisten. Voor Sam een hele opgave om zich staande te houden in dit sterke deelnemersveld.

Na drie goede balkoefeningen lieten ze alle 3 een hele mooie vloeroefening zien. Nienke behaalde de hoogste score van de wedstrijd en Eva de derde score. Ook op sprong werden mooie resultaten neergezet. Op brug moesten Nienke en Eva helaas vallen incasseren, waardoor ze geen kans meer maakte op het podium. Sam turnde daarentegen wel een knappe brugoefening en eindigde na 4 toestellen op een 15de plaats, heel knap in de middenmoot. Eva eindigde op de 12 de plaats en Nienke werd 7de.

Door hun mooie vloeroefeningen wisten Nienke en Eva zich te plaatsen voor de toestelfinale vloer op zondag.

Tijdens deze toestelfinale wisten beide turnsters weer een hele mooie vloeroefening neer te zetten. Dit leverde Eva de 2de plaats (ZILVER) op en Nienke de 3de plaats (BRONS)!