Afgelopen 2 weekenden stonden de eerste kwalificatie wedstrijden voor de 2de en 3de divisie op het programma. Daarnaast werden ook en de regiokampioenschappen voor de jeugd en junioren 1ste divisie geturnd. Alle 2de divisie turnsters uit de regio kwamen op 7 en 8 december in actie in Panningen.

De pupillen 1 N2 Fay Janssen, Fenne v/d Laak, Naita v/d Velden en Saar v/d Velden turnden de eerste wedstrijd en eindigde resp op de 35 ste, 30ste, 17de, en 27ste plaats. Daarna mocht jeugd 2 turnster Fenna Bergman de turnvloer betreden. Zij wist een mooie 11 de plaats te behalen.

Ook onze jongste deelneemster kwamen in actie. Elissa Nillesen, nieuw bij Tabitta, was nog niet zover om alle toestellen op een wedstrijd te turnen, maar met een mooie sprong- en balkoefening liet ze zien dat ze goed op weg is. Liselot van Woesik turnde wel alle toestellen en eindigde op de 20ste plaats.

Op zondag startten de jeugd 2 turnsters Maissam Bezbiz, Sophie Nagtegaal en Lizzy Stolwijk. Maissam wist zich mede door een mooie sprong in de top 10 te turnen. Ze werd 8ste. Lizzy werd 11 de en Sophie eindigde op de 16de plaats. Bij de senioren 2de divisie kwamen in totaal 57 turnsters uit. Guylene Bruneman en Romy Schepens eindigde allebei netjes in de middenmoot als respectievelijk 25 ste en 31 ste.

Als laatste mochten dit weekend de pupil 2 turnsters aan hun wedstrijd beginnen. Dana v/d Brand eindigde als 22ste, Ninthe Scheffers 18de en Manon van Woesik 17de.

In het weekend van 14 en 15 december turnen de 3de divisie turnsters hun eerste kwalificatie wedstrijd in Vught. Bij de jeugd 2 turnde Renee van Gaal een hele goede wedstrijd. Ze werd 3de en kreeg hiervoor de bronzen medaille omgehangen. Fenne Scheffer werd heel mooi 5de, Myrthe Widlak 7de en Mollie McCluney, na een lamge tijd met blessures, 12de.

Bij de senioren 3 de divisie wisten 2 van de 3 turnsters zich op het podium te turnen. Jaimy de Wit werd knap tweede (zilver) en Lieke van Berkel werd heel mooi eerste (goud). Joti Timmer eindigde op een 17de plaats.

Na de tweede kwalificatie en de regiokampioenschappen is voor deze turnsters pas duidelijk of ze zich geplaatst hebben voor de landelijke wedstrijden.
De turnsters uit de eerste divisie hoeven zich niet te plaatsen. Zij gaan allemaal door. De jeugd en junioren 1ste divisie turnden op 15 december wel hun regiokampioenschap in Vught.
Bij de jeugd 2 turnde Wiese van de Eertwergh een mooie wedstrijd. Ze was als enigste in haar leeftijdscategorie en dat betekent dat zij een gouden medaille omgehangen kreeg. Sam Sieben (junior 1 ste divisie) turnde zich in dezelfde wedstrijd heel knap naar een 3 de plaats (bronzen medaille).

Joti Timmer, Lieke van Berkel, Jaimy de Wit

Joti Timmer, Lieke van Berkel, Jaimy de Wit

 

Myrthe Widlak, Renee van Gaal, Mollie McCluney en Fenne Scheffer

Myrthe Widlak, Renee van Gaal, Mollie McCluney en Fenne Scheffer

In de kerstvakantie zitten de turnsters niet stil, ze trainen hard door en nemen in het weekend van 28/ 29 december deel aan het kersttoernooi in Nijmegen.