Nieuws, Wedstrijden

Tweede Kwalificatie wedstrijd voor Tabitta in Tilburg

In het weekend van 28 en 29 januari vonden in Tilburg de tweede kwalificatie wedstrijden van regio Brabant Oost plaats, samen met de tweede teamwedstrijden voor de middenbouw.
 
Nienke van Sambeek, Cailynn Langenhuijsen en Diaz Verhoeven

In de ochtend van 28 januari stond de tweede teamwedstrijd voor de middenbouw niveau 2 turnsters gepland. Namens Tabitta komen Cailynn Langenhuijsen, Diaz Verhoeven en Nienke van Sambeek uit in deze categorie. Maeve Daniëls zou hier ook deel van uit maken, maar zij is helaas nog geblesseerd. De andere drie turnsters mochten laten zien waar ze sinds de vorige wedstrijd hard voor getraind hebben.
 
Nienke (pupil 1) had hard gewerkt aan nettere oefeningen met meer stabiliteit. Zij had daarnaast in korte tijd de losse radslag uit stap geleerd, waardoor zij in haar vloeroefening weer extra punten kon winnen. Deze lukte ook tijdens de wedstrijd. Cailynn (pupil 3) liet wederom zien dat ze uitblinkt op het toestel sprong door hier het vierde hoogste punt te scoren in een sterk deelnemersveld. Diaz (pupil 2) liet zien dat ze haar reuzendraaien aan de rekstok volledig onder de knie heeft.  
 
Hoewel alle drie de turnsters een perfecte balkoefening konden laten zien op de trainingen, kregen de zenuwen toch de bovenhand op het moment suprême. Ze moesten helaas een aantal vallen incasseren, waardoor ze niet hoog scoorden op dit toestel. Dat blijft het lastige aan een jurysport als turnen. Je krijgt slechts één kans om te laten zien wat je in huis hebt en helaas kan het op dat ene moment ook mislukken. Uiteindelijk eindigde dit team op een 8ste plaats.
 
Aan het einde van de middag kwam Ninthe Scheffer (jeugd divisie 2) individueel in actie. Voor Ninthe was het de tweede kwalificatie voor de regiokampioenschappen voor Zuid-Nederland.

Ninthe Scheffer 

Tijdens deze wedstrijd heeft ze haar reeks balkoefeningen zonder val weer versterkt. Ook tijdens wedstrijden is Ninthe niet van het toestel af te blazen. Op het toestel brug is voor de tweede keer haar handstand gelukt. Mede dankzij de mooie handstand behaalt ze de zesde hoogste score op brug.
Op 4 februari heeft Ninthe meteen haar derde kwalificatiewedstrijd in Vught. Hier hoopt zij een paar nieuwe elementen te laten zien die ze de komende week nog goed zal oefenen. 

Geef een reactie