Eerste kwartfinale, Hardenberg

Op de eerste kwartfinale voor het NK kwamen zondag 10 maart de Instappers N2 Naita van der Velden, Fay Janssens, Saar van der Velden, Kaatje van Zoggel, Fenne van de laak en de pupillen 2 N2 Maissam Bezbiz en Sophie Nagtegaal in actie in Hardenberg.

Naita, Fay en Saar mochten ’s ochtends vroeg in de eerste wedstrijd turnen. Ze turnden alle drie een hele mooie balkoefening, waar Fay en Saar op de overige toestellen wat foutjes maakten, turnde Naita een hele goede wedstrijd. Voor Naita (2de op balk en 2de op vloer) eindigde dit op het hoogste podium met een dik verdiende gouden medaille! Fay en Saar plaatsten zich helaas niet voor de halve finale, maar het behalen van de kwartfinale is al een hele prestatie, waar ze trots op kunnen zijn.

Ook Kaatje, Fenne, Maissam en Sophie hadden zich geplaatst voor de kwartfinale en mochten in de tweede wedstrijd van de dag in actie komen. Kaatje (2de sprong) eindigde op de 11de plaats en wist zich net als Naita te plaatsen voor de halve finale. Maissam (3de sprong), Sophie en Fenne lukte het helaas niet om zich te plaatsen voor de halve finale.

Tweede kwartfinale, Harlingen

In het weekend van 16 en 17 maart reisden 14 turnsters met begeleiding en supporters voor de tweede kwartfinale af naar Harlingen. De eerste divisie turnsters Yuna van de Wiel, Donna van Wijgerden en Lieve van der Zijde kwamen op zaterdag in actie.

Ze turnden mooie oefeningen met af en toe een foutje cq val. Met in totaal een mooie 3e plaats voor Lieve (1e brug, 3e balk), 5e Donna (1e balk, 3e vloer) en 9e Yuna zijn ze alle alle 3 geplaatst voor de halve finale!

Op zondag was het vroeg in de ochtend de beurt aan de pupillen 1: Isa Komen, Ninthe Scheffer en Manon van Woesik. Ook zij deden heel erg hard hun best om de halve finale te bereiken. Ondanks dat ze hele mooie oefeningen lieten zien lukte het hen niet. Manon werd 16de, Isa 18de en Ninthe 21ste.

Daarna kwam de Jeugd 1 N3 turnsters in actie met Fenna Bergman, Mollie McCluney, Fenne Scheffer en Myrthe Widlak voor Tabitta. Zij begonnen erg sterk, Fenna en Myrthe wisten dit ook door te zetten en zij eindigde hiermee op het podium. Goud was er voor Fenna (2e sprong, 1e balk en 3e vloer) en Brons voor Myrthe (3e brug). Mollie en Fenne vielen allebei op het laatste toestel. Mollie (3de brug, 2de vloer) werd in het totaalklassement alsnog 6de en plaatste zich net als Fenna en Myrthe voor de halve finale. Fenne 13de gaat helaas niet door.

’s-Middags was het de beurt aan Esmee Komen, Jeugd 2dedivisie). Ze turnde een hele mooie wedstrijd en hiervoor kreeg ze de gouden medaille omgehangen  (1ste brug, 3de balk, 2de vloer)  en plaatste ze zich vanzelfsprekend voor de halve finale.

Ook de junioren 2de divisie Guylene Brunneman, Celeste Canaan en Romy Schepens kwamen ‘s middags in actie. Ze begonnen ijzersterk met een 1ste (Celeste), 2de (Guylene) en 3de (Romy) plaats op balk. Romy wist deze vorm ook op de andere toestellen te laten zien en eindigde op een dik verdiende 2de plaats. Naast Romy plaatsten ook Guylene (10de) en Celeste (12de) zich voor de halve finale.

Zo eindigde Tabitta na 2 mooie weekeinden met 3 gouden, 1 zilveren en 2 bronzen medailles en 12 halve finale plaatsen.